Vizuālie materiāli
KLIMATA PORTĀLS
IZVĒLNE

Laika apstākļu raksturojums 2015. gada augustā

Augusta mēnesis Latvijā noslēdzās ar vidējo gaisa temperatūru +17.9 C°, kas ir 1.7 C° siltāk par ilggadējo normu. Kopumā augusta mēnesī bija 7 dienas, kad kādā no novērojumu stacijām tika pārspēti maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Mēneša laikā visaugstākā gaisa temperatūra (+35.1 C°), kas ir arī visas šis vasaras augstākā gaisa temperatūra tika reģistrēta 8. augustā Piedrujas novērojumu stacijā. Tāpat mēneša laikā nakts periodā bija 6 dienas kad vismaz vienā no novērojumu stacijām tika pārspēts diennakts minimālās gaisa temperatūras rekords, viszemākā novērotā gaisa temperatūra augusta mēnesī bija +1.0 C° 13. augustā Sīļos. Šī gada augusts bija ievērojami saulaināks nekā parasti – kopējais saules spīdēšanas ilgums Latvijā bija 340 stundas, kas ir 138 % no normas.

Augusta mēnesis Latvijā bija ļoti sauss, kopējais izkritušais nokrišņu daudzums bija 21.4 mm, kas ir vien 27 % no normas. Katrā mēneša dekādē bija vismaz divas dienas, kad vismaz kaut kur Latvijā lietu pavadīja arī pērkona negaiss, tomēr krusa nevienā novērojumu stacijā netika reģistrēta.

Vidējais vēja ātrums augusta mēnesī Latvijas teritorijā bija 2.0 m/s, kas ir par 0.8 m/s mazāk par normu. Visa mēneša laikā arī maksimālās vēja brāzmas virs 15 m/s tika novērotas salīdzinoši reti, stiprākais vējš brāzmās 18 m/s tika reģistrēts 12. augustā Alūksnē.